Hoe kun je het beste de kussens op meten?

Strakke kussens

Zitkussen strak

Wanneer je de maat wil invoeren van een strak kussen dan hebben wij de lengte x diepte x dikte nodig ( in cm. ).  Als je een comfortabel zitkussen wil dan adviseren wij een minimale dikte van 8 cm. Bij een zitkussen is het comfort  afhankelijk van zijn vulling. Wij gebruiken hiervoor vijf soorten schuim: SG 20, 25, 30, 35 en Koudschuim Medium. Elke kussen vulling heeft andere eigenschappen, zoals; de levensduur, hardheid, de veerkracht en ventilatie. Voor strakke zitkussens adviseren wij een diepte van 60 cm met een maximale lengte van 250 cm. Wij raden je aan om bijvoorbeeld een zitkussen van 400 cm te halveren ( 2 stuks van 200 cm lang ).

 

Rugkussen strak

Voor een comfortabel rugkussen adviseren wij een kussen met een minimale hoogte van 30 cm. en een dikte van  6 cm. Zodra je de maat voor een strak rugkussen bepaalt moet je rekening houden met de dikte van een zitkussen.  Het aantal cm. van de dikte van het zitkussen moet indien nodig, van de hoogte van de rugzitting af worden gehaald.  Zo sluiten uw kussens mooi aan op de rand van de rugleuning, maar het is ook mooi als de kussen circa 2 cm erboven  uitsteken. Voor strakke rugkussens adviseren wij een diepte van 60 cm met een maximale lengte van 250 cm. Wij raden je aan om bijvoorbeeld een zitkussen van 400 cm te halveren ( 2 stuks van 200 cm lang ).

 

Plofkussen

Als je voor plofkussens kiest, dan bent je verzekerd van mooie, volle en comfortabele plofkussens. Bij zowel de zit als rugkussens plof zijn de diktes afhankelijk van de diepte en lengte. Dat betekent hoe dieper en langer  het plofkussen is, hoe dikker de vulling van het kussen is. De plofkussens hebben ongeveer een dikte van 10 tot 15 cm. Zodra je de maatvoering invoert bij de kussen ontwerper dan hoeft je alleen maar de lengte en diepte aan te geven. Voor plofkussens adviseren wij een diepte van 60 cm met een maximale lengte van 120 cm. Wij raden je aan om bijvoorbeeld een plofkussen van 240 cm te halveren ( 2 stuks van 120 cm lang ).

 

Rugkussen verstek

Als je een rugkussen in verstek wilt dan hebben wij de ondermaat en bovenmaat nodig van de rugleuning. Je moet bij zowel strakke kussens als plofkussens in verstek ook de diepte of de hoogte aangeven. Voorbeeld berkening: 180 ondermaat x 190 bovenmaat x 60 diep x 8 cm dik noteren wij als volgt: 180/190 x 60 x 8 cm. Stel uw kussens samen: bepaal het model, de maat, de kleur en bereken de prijs en bestel de kussens online.