Kies type Kussen

 

Zitkussen strak: 

 

Wanneer u de maat wil invoeren van een strak kussen dan hebben wij de lengte x diepte x dikte nodig ( in cm. ). Als u een comfortabel zitkussen wil dan adviseren wij een minimale dikte van 8 cm. Bij een zitkussen is het comfort afhankelijk van zijn vulling. Wij gebruiken de drie beste soorten schuim: SG 25, SG30 en Koudschuim Medium. Elke kussen vulling heeft andere eigenschappen, zoals; de levensduur, hardheid, de veerkracht en ventilatie.

- Voor strakke zitkussens adviseren wij een diepte van 60 cm met een maximale lengte van 220 cm.

- Wij raden u aan om bijvoorbeeld een zitkussen van 400 cm te halveren ( 2 stuks van 200 cm lang ).

 

Rugkussen strak:

 

Voor een comfortabel rugkussen adviseren wij een kussen met een minimale hoogte van 30 cm. en een dikte van 6 cm. Zodra u de maat voor een strak rugkussen bepaalt moet u rekening houden met de dikte van een zitkussen. Het aantal cm. van de dikte van het zitkussen moet indien nodig, van de hoogte van de rugzitting af worden gehaald. Zo sluiten uw kussens mooi aan op de rand van de rugleuning, maar het is ook mooi als de kussen een stukje uitsteken.

- Voor strakke rugkussens adviseren wij een diepte van 60 cm met een maximale lengte van 220 cm.

- Wij raden u aan om bijvoorbeeld een zitkussen van 400 cm te halveren ( 2 stuks van 200 cm lang ).

 

Plofkussen: 

 

Als u voor plofkussens kiest, dan bent u verzekerd van mooie, volle en comfortabele plofkussens. Bij zowel de zit als rugkussens plof zijn de diktes afhankelijk van de diepte en lengte. Dat betekent hoe dieper en langer het plofkussen is, hoe dikker de vulling van het kussen is. De plofkussens hebben ongeveer een dikte van 10 tot 15 cm. Zodra u de maatvoering invoert bij de kussen ontwerper dan hoeft u alleen maar de lengte en diepte aan te geven.

- Voor plofkussens adviseren wij een diepte van 60 cm met een maximale lengte van 120 cm.

- Wij raden u aan om bijvoorbeeld een plofkussen van 240 cm te halveren ( 2 stuks van 120 cm lang ).

 

Rugkussen schuin:

 

Als u een rugkussen in verstek wilt dan hebben wij de ondermaat en bovenmaat nodig van de rugleuning. U moet bij zowel strakke kussens als plofkussens in verstek ook de diepte of de hoogte aangeven. Voorbeeld berkening: 180 ondermaat x 190 bovenmaat x 60 diep x 8 cm dik noteren wij als volgt: 180/190 x 60 x 8 cm. Stel uw kussens samen: bepaal het model, de maat, de kleur en bereken de prijs en bestel de kussens online.

Kussens met rits:

Al onze maatwerk kussens worden voorzien van een rits.De Rits wordt altijd netjes weggewerkt aan de lange zijde. U kunt de kussenhoezen eenvoudig afdoen en reinigen. Bekijk voor de onderhoud van de stoffen onze onderhoudstips.